top of page
Εικόνα συγγραφέαΓιώργος Στεφάνου

Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Υγεία του Άνδρα

Μπορεί ο Νοέμβριος να πέρασε προαναγγέλλοντας τον χειμώνα, αλλά ήξερες ότι είναι ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Υγεία του Άνδρα;




Είναι ένας μήνας πολύ σημαντικός γιατί κατά τη διάρκειά του, αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης και της προσεκτικής φροντίδας της υγείας των ανδρών.


Ας εξετάσουμε επιγραμματικά μερικά θέματα που σχετίζονται με την υγεία του άνδρα αλλά και τους τρόπους που μπορεί κανείς να φροντίσει τον εαυτό του καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.


Καρδιαγγειακή Υγεία:


Η καρδιαγγειακή νόσος είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου για τους άνδρες. Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, η άσκηση και η τακτική επίσκεψη στον γιατρό για τον έλεγχο της πίεσης του αίματος και των επιπέδων χοληστερόλης είναι σημαντικά βήματα προς τη διατήρηση ενός υγειούς καρδιαγγειακού συστήματος.


Υγεία του ουροποιητικού συστήματος, καλοήθης υπερπλασία και Καρκίνος του Προστάτη:


Ο Καρκίνος του Προστάτη αποτελεί ένα σοβαρό θέμα υγείας για τους άνδρες. Οι τακτικοί έλεγχοι από ουρολόγο και οι εξετάσεις μπορούν να συμβάλουν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση αυτού του είδους καρκίνου.


Ψυχολογική Υγεία:


Η ψυχολογική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική. Οι άνδρες πρέπει να είναι ελεύθεροι να μιλήσουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Η αντιμετώπιση του άγχους και η συζήτηση με επαγγελματίες υγείας μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός ισορροπημένου νου.


Φυσικά, είναι αναγκαίο να λαμβάνονται υπόψη και παράγοντες κινδύνου όπως για παράδειγμα η κληρονομικότητα, το στρες, το μεταβολικό σύνδρομο, το κάπνισμα, κ.ο.κ.


Τα καλά νέα είναι πως σε όλα αυτά τα σημεία μπορούμε να παρέμβουμε με πολλά προληπτικά μέτρα.


Η πιθανότητα εμφάνισης διαταραχών στην υγεία μπορεί να περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό αν εφαρμοστούν κανόνες-συνήθειες με συστηματική παρακολούθηση.


Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα βότανα, συμπληρώματα διατροφής, ο βελονισμός και η θεραπεία με αιθέρια έλαια. Όταν αυτά συνδυαστούν με κατάλληλο τρόπο, ωφελούν το σύνολο της υγείας απομακρύνοντας τους κινδύνους εμφάνισης νοσημάτων.


Οι λεπτομερείς οδηγίες διατροφής για την κάλυψη διατροφικών ελλείψεων, η βελτίωση της υγείας του εντέρου και η προφύλαξη του οργανισμού από επιβαρυντικές συνθήκες ( π.χ. με τη χρήση φίλτρου νερού) θωρακίζουν τον οργανισμό δημιουργώντας μια ασπίδα προστασίας.


Ας είναι λοιπόν αυτός ο Νοέμβριος, η αφετηρία για την αφύπνιση και ενθάρρυνσης των ανδρών ώστε να προάγουν την υγεία τους 365 ημέρες το χρόνο και είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε το δικό σου εξατομικευμένο σχήμα θωράκισης του οργανισμού σου.

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page