top of page
Εικόνα συγγραφέαGiulia Frangi

Gua Sha: Η αρχαία μυστική τεχνική για υπέροχο δέρμα


Το Gua Sha είναι μια παραδοσιακή κινεζική θεραπευτική τεχνική που περιλαμβάνει το “ξύσιμο” του δέρματος με ένα εργαλείο για την προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος, τη μείωση των φλεγμονών και τη μείωση της έντασης των μυών.


Το όνομα "Gua Sha" προέρχεται από τα κινεζικά: "Gua" που σημαίνει ξύσιμο και "Sha" που αναφέρεται στην ερυθρότητα του δέρματος που προκαλείται από το ξύσιμο.


Πώς γίνεται το Gua Sha;


Αρχικά προετοιμάζουμε την επιδερμίδα καθαρίζοντάς την σχολαστικά και μετά εφαρμόζοντας κάποιο έλαιο ή κρέμα στην περιοχή που θα δουλευτεί.


Ιδανικά, μπορεί να γίνει ένα ολιγόλεπτο ειδικό μασσάζ για να «ζεσταθεί» η περιοχή και μετά προχωράμε με το gua sha. 


Για την εφαρμογή αυτής της τεχνικής χρησιμοποιούμε ένα ειδικό εργαλείο, συνήθως φτιαγμένο από νεφρίτη ή άλλο πέτρωμα, το οποίο έχει λείες άκρες και καμπύλες που αγκαλιάζουν τις γωνίες του προσώπου ή κάποιου άλλου μέρους του σώματος.


Το εργαλείο περνάει με μια σχετική πίεση πάνω στο δέρμα με ρυθμικές κινήσεις προς μία κατεύθυνση μέχρι να επιτευχθεί μια ελαφρά ερυθρότητα στο σημείο.


Οφέλη του Gua Sha

·       Βελτίωση στη συνολική όψη της επιδερμίδας

·       Μείωση των ρυτίδων

·       Μείωση πρηξιμάτων 

·       Βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας

·       Φυσική ανόρθωση των χαρακτηριστικών

·       Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της ενέργειας (ή "qi" στην κινεζική ιατρική)

·       Ανακούφιση από πόνους και μυϊκές εντάσεις

·       Αποτοξίνωση


Προφυλάξεις


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πρακτική του gua sha θα πρέπει να γίνεται από κάποιον εκπαιδευμένο επαγγελματία για να αποφευχθούν πιθανές βλάβες. Ο ειδικός θα «διαβάσει» την επιδερμίδα και θα καταλάβει την ένταση με την οποία θα πρέπει να δουλέψει ώστε να αποφευχθούν τυχόν μώλωπες, θα γνωρίζει σε κάθε σημείο ποιες είναι οι κατάλληλες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν και φυσικά θα διατηρεί όλα τα εργαλεία καθαρά και ασφαλή.


Το Gua Sha είναι μια τεχνική που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και συνεχίζει να είναι δημοφιλής για τα οφέλη της στην υγεία, την ευεξία και την ομορφιά.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε τη συνεδρία σας.

17 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page