top of page

Βελονισμός και αδυνάτισμα



Τα οφέλη της αρχαίας θεραπευτικής τέχνης στην διαχείριση του βάρους.


Ο βελονισμός, μια παραδοσιακή θεραπευτική τέχνη που αναδύθηκε από την αρχαία κινεζική ιατρική, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στον σύγχρονο κόσμο, μετατρέποντας την αρχαία πρακτική σε σύγχρονη θεραπευτική επιλογή.


Πέραν των πολλών άλλων εφαρμογών του, ο βελονισμός έχει επίσης καταφέρει να κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στον τομέα της διαχείρισης του σωματικού βάρους.


Πώς βοηθά ο βελονισμός στο αδυνάτισμα


Ρυθμίζει τον μεταβολισμό:


Ο βελονισμός μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό, βοηθώντας έτσι στην καύση περισσότερων θερμίδων. Μέσω της διέγερσης συγκεκριμένων σημείων στο σώμα, ενθαρρύνει τη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού.


Βοηθά στον έλεγχο των βουλιμικών επεισοδίων:


Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης, καθιστώντας κατ’ επέκταση πιο εύκολο τον έλεγχο της κατανάλωσης τροφής και αποφεύγοντας έτσι την υπερβολική κατανάλωση.


Μειώνει το στρες και το άγχος:


Οι συνεδρίες βελονισμού μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και του άγχους, που συχνά σχετίζονται με υπερβολική κατανάλωση τροφής.


Ενισχύει το πεπτικό σύστημα:


Ο βελονισμός μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθώντας έτσι στην αποτελεσματική πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.


Δίνει κίνητρο για υγιεινή ζωή:


Οι ασθενείς που λαμβάνουν συχνά συνεδρίες βελονισμού για αδυνάτισμα αναφέρουν πως είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν τις αλλαγές στις διατροφικές και καθημερινές τους συνήθειες, καθώς έχουν καλύτερη ενέργεια και ευεξία.


Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο βελονισμός δρα επικουρικά και υποστηρικτικά στη διαχείριση του βάρους. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου διατροφής σε συνδυασμό με μια υποθερμιδική δίαιτα, η οποία καθορίζεται από ιατρό ή διαιτολόγο και είναι αυστηρά προσωπική.


Ο βελονισμός, ως φυσική και εναλλακτική θεραπεία, προσφέρει λοιπόν, πολλά οφέλη για τον έλεγχο του βάρους. Από τη ρύθμιση του μεταβολισμού μέχρι τη μείωση του στρες, αυτή η αρχαία τέχνη μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική συμπληρωματική προσέγγιση για όσους επιδιώκουν το αδυνάτισμα με φυσικό και ισορροπημένο τρόπο.


Επίσης, ο βελονισμός προωθεί τις καύσεις του λίπους. Αυτό είναι πολύ επιθυμητό κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Στην πραγματικότητα, είναι ο στόχος που έχουν ανάγκη οι περισσότεροι. Αυτό το κάνει σε συνδυασμό με τη διατροφή διότι κρατάει χαμηλή τη γλυκαιμία.


Ο βελονισμός οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα αρμονικό και … ΜΟΝΙΜΟ …. διότι επιδρά στο σύνολο των λειτουργειών του σώματος.


Πετυχαίνει σταθερή λειτουργεία του πεπτικού. Εναρμονίζει την ανταπόκριση του σώματος στις ορμόνες, ακόμη και σε περιόδους ορμονικών διαταραχών όπως για παράδειγμα κατά την εμμηνόπαυση.


Με πιο ειδικές τεχνικές, ειδικά από έμπειρους βελονιστές, ξεμπλοκάρει την κατακράτηση υγρών. Και τέλος, μαθαίνει το σώμα να αρκείται στη νέα θερμιδική ισορροπία αποτρέποντάς το από το να ξαναγυρίσει στην παλιά κατάσταση (φαινόμενο γιο-γιο).


31 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page